KingMeduza           

   MEDUZA SAMLING      LINCOLN      ANDRA BILAR      ÖVRIG      LÄNKAR      FORUM      KONTAKT      GÄSTBOK  

   HOME      TÄND ETT LJUS      MINNEN   

.

Minnen

Har du några roliga minnen med Eddie Meduza som du vill dela med dig,

skriv några rader! och skicka över dom till mig på: zyndapp_ks50@hotmail.com

Så lägger jag in din berättelse här på sidan!

 

Marknadsknallarrrrrr!

Från: Bullen på kullen

H Det här var i början på -90-talet 91 -el 92-,min gode vän Olof.w,, (även kallad hippie-Olof )och jag (bullen på kullen) var på väg ner till Uddevalla,från Finspång,

i min bedford skåpbil,för att sälja grejor på en marknad som var i anslutning till en rocka-billy festival på folketspark därsom där.

Vi hade ett handelsbolag som hette profitbyron,,där vi sålde allt möjligt,men i huvudsak silver o textil från Nepal o Thailand. där vi själva varit o köpit varorna,nåväl, vi hade väl stått på marknaden o sålt hela dagen o det börja skymma lite när en snubbe stegar fram te oss och tittar på våra grejor.-Jag kände inte igen honom först för han hade rakat mustachen och blonderat håret,

men jag hörde av hans roliga dialekt och uttal vem det var:Eddie Meduza,,,-så jag frågade o så var fallet,,fick hans autograf,(jag e ett fan) han informerade om att hans band skulle spela där senare å kvällen,,vi stod o småpratade en stund o Errol köpte en magväska ,grön tror jag,

den var iallafall dekorerad med nån grön växt på framsidan som går att röka,,hmhm,,ja ja senare så gick vi på the roaring cadillacs med Eddie meduza,,så jaevla bra,,vilket ljud,,vilken energi vilken kväll,,jag sa te kompisen att han kör nog bara de " seriösa "raggar-låtarna ikväll,,men så hörde jag,,-slicka en fitta,,säkert nån som önskat den hehehe

/ :Bullen på kullen!

Tack: Bullen på kullen, för ditt trevliga minne

 

Mina Eddie-minnen!

Från: Martinsson

Tänkte delge er hur jag kom i kontakt med "Eddies värld" för första gången.

Jag bodde i en av Stockholms södra förorter (detta var runt 1981-82) och jag var 14 år. P.g. a. en del vandalisering i Centrum och vårt närområde hade vi vaktbevakning dygnet runt under 2-3 år vid Tunnelbanan.

Jag lärde känna en del av vakterna och satt och snackade skit på nätterna / kvällarna när man inte kunde sova.

En natt hade en av vakterna med sig en kassett som vi lyssnade på, vill minnas att det var en hemmakopierad kassett av "Gasen i botten". Jag höll på att vrida mej av skratt när "Mera Brännvin" dånade i hans bilhögtalare.

Jag fick en kopia av bandet och efter mycket spelande beslöt jag mej en dag för att gå till Åhlens vid Centralen och införskaffa skivan. Tyvärr var den slut, men jag lyckades hitta "21 värsta", vilket gjorde mej lycklig.

Det var alltså den 1:a skiva jag införskaffade. Morsan dansade till "34:an" och "Buona Sera" som hon mindes från sin ungdom. Själv spelade jag sönder spåren "Mera brännvin" och "Såssialdemokraterna".

Året 1983 var vi på semester hela familjen nere i Bohuslän. Vi campade på Orust och det första farsan hittar när han läser anslagstavlan var en liten röd lapp: "I Ellös-parken ikväll uppträder Eddie Meduza".

Det skitiga var att det var dagen innan. Ledsen och besviken grät jag mej till sömns den kvällen i tältet.

I augusti 1983 kommer farsan hem med Expressen och slänger upp en sida. En liten oansenlig annons skriver:

"Eddie Meduza & The Roaring Cadillacs i Rocklunda-Hallen, Västerås". (Minns ej datum och tid.) Gissa vem som tjatade till sig en biltur med farsan den kvällen från Stockholms södra förorter till Västerås!!!!

Vi kom dit, parkeringen var full med raggare som skränade och överallt satt affischer med samma motiv som till "Punkjävlar"-lp´n. (Fan att man inte slet ner en.)

Plötsligt blev det ett jubel bland raggarna, en röd opel kom åkande, i den satt Eddie och hans dåvarande tjej, Hanne, som var chaufför. Eddie gick ur bilen (som körde väldigt sakta) och tog ett varv runt bilen för att se om det blivit nån repa. Inte ett ord sa han. Sen gick han in i bilen och rullade bakom huset.

Sedan öppnades entrén till Rocklunda-Hallen, där stod folk och sålde kassetter och kepsar m.m. Jag köpte "Dubbelidioterna" och farsan köpte "Lester C Garreth" på kassett.

Sen köpte vi biljett och gick in i den stora ishockeyhallen.

Efter nån timmes väntan kom en figur i svarta glasögon och svart kostym ut på rinken.

"Hej. Nej, jag är inte Anders F. Rönnblom som många tror. Jag är Lester C. Garreth".

Sen spelade LCG i säkert nån halvtimme, 45 minuter. Sen dröjde det nån halvtimme till och ut kommer Eddie i skinnpaj. "Hallå, era jävla kuksugarrrreeeeeeeee........." eller nåt liknande.

Tyvärr så minns jag inte vilka låtar han spelade, men jag minns ett av numren:

"Nu ska jag köra en låt som jag ska släppa på singel i september om jag bara får så mycket pengar som jag vill ha. Ni är dom första att få höra den".

Och ur högtalarna vräkte "Jag vill ha en brud med stora pattar" i oklippt version.

När han sjöng refrängen "Jag vill ha en brud med Carolas pattar" låg alla killar raklånga av skratt på bänkarna medans tjej-delen i publiken inte var lika roade.

Efter konserten gick jag och många andra bakom huset för att få en autograf av Eddie. En vakt kom dock ut ur dörren och sa att "Eddie har redan åkt iväg". Besvikelsen bland fansen var stor, vrålen ekade över parkeringen från raggarna; "Eddie, Eddie, Eddie".

Glad efter en rolig kväll (som blev sen) åkte farsan och jag hem. Var nog inte hemma före 1-halvtvå. Så trött var man dagen efter i skolan.

Ja detta var mina första möten med Eddie.


Tack: Martinsson, för ditt trevliga minne

 

Stärkare!

Från: Jonny Tudor

Hej svejs ! Jag kallas Jonny Tudor o gjorde en spelning med Eddie i Ellös folketspark……han ringde upp mej o frågade om jag ville lira för jag hade skickat nåra kassetter till honom som jag ville han skulle lyssna på o på den vägen är det. Nu hör till saken att jag just då inte hade någon förstärkare…..så då ringde Eddie upp mej och erbjöd mej hans Fenderförstärkare som jag nu ståtligt har i min ägo…..det är GULDKORN DET /Mvh Jonny Tudor

Tack: Jonny Tudor, för ditt trevliga minne

 

Vanlig dag efter skolan!

Från: Ollo från Växjö

Känns som längesedan när jag växte upp i Tingsryd, djupt ned i småland och man kunde se Eddie Meduza köra runt i sin gamla Opel  och göra ärenden i byn.

Min kompis farsa jobbade på tryckeriet i Tingsryd och de tryckte Eddies affischer, kassettomslag m.m. Ett minne jag har från mitten av 80-talet är när vi en vanlig dag efter skolan gick förbi kompisens farsas jobb för att tigga pengar till glass så dök den store Eddie Meduza upp i dörren och var på väg ut från tryckfirman. Han hade varit och hämtat grejjer och samtidigt lämnat i från sig en kartong som vi fick se men aldrig fick veta vad den innehöll! På lådan, som var kanske 50x50 cm stor stod med stora bokstäver "Till alla kuksugare på Tingsryds tryckeri" sedan var det en smiley ditritad. Då visste jag bara att han sjöng raggarlåtar och kunde ju inte fatta varför han skrev kuksugare o vad det nu betydde. Jag var i tio-årsåldern..

Tack: Ollo, för ditt trevliga minne